Secretul unui fast-food de succes

Lumea asta e plină de fast-food-uri. Că vorbim de hamburger, shaorma, hot-dog, kebab sau cine știe ce alte minuni, secretul e unul singur: sosul.

Carne știe să prăjească oricine. Nu-i o mare filosofie să pui niște sare, niște piper și apoi să prăjești bucata aia de carne. Dacă vorbim de shaorma sau kebab, nici nu trebuie să te chinui foarte mult. Ai pus câteva condimente, ai înfipt carnea pe țeavă și de acolo mașinăria face totul pentru tine.

Carnea o cumperi de la supermarket, asta-i clar, nu discutăm mult aici. Nu cumpără nici un fast-food porcul de la țăran din curte, să fim serioși. Dacă vorbim de hot-dog, cârnatul clar e cumpărat. Aici diferă doar dacă e crenvuști cu 3 lei kilul sau cu 10 lei kilul, cu toate că nici asta nu prea mai contează.

Foarte puține fast-food-uri își fac chiflele pe loc (Dabo și Spartan fac asta în zona mea), plus că n-am auzit pe nimeni care alege un fast-food pentru că au pâinea bună.

Așa că a rămas sosul. Și dacă sos bun pentru tine înseamnă ketchup Heinz iar sos prost e ketchup Tomi sau ăla marcă proprie de la supermarket, atunci ai citit degeaba până aici.

Sosul bun e ăla pe care nu-l găsești de cumpărat în altă parte pentru că-l fac ăia acolo. Acolo e gustul, acolo e diferența. Chiar și un ketchup făcut acasă poate fi mai bun decât un Heinz de la supermarket dacă știi ce să pui în el. Maioneza la fel.

Plus că nu trebuie să fie neaparat ketchup și maioneză pe un hamburger, poate fi un sos special, unic. Un sos care să combine toate elementele din construcție și care să-ți explodeze în gură și care să te aducă și a doua oară acolo.

Ăsta e secretul, sosul. Sau prețul. Că dacă e un leu hot-dog-ul nici nu mai contează ce primești…

4 thoughts on “Secretul unui fast-food de succes

 • March 14, 2019 at 8:37 am
  Permalink

  De asta mananc uneori o shaorma la Warda in Iasi, pentru sosul ala uleios cu aspect ciudat :)) insa imi desfata papilele.

  Reply
 • March 15, 2019 at 7:29 pm
  Permalink

  Pentru fast food-uri si restaurante exista niste produse care nu se gasesc in comert. Carnati, crenvursti, chifle, etc… sunt fabricate special HORECA.

  La sosuri cele mai bune sunt cele facute de ei la fata locului, asta e clar.

  Reply
 • April 17, 2019 at 4:45 pm
  Permalink

  Carnea de la shaorma vine tot cilindrul ala mare gata făcut. Si aici e foarte important. Daca tii carnea aia vreo zi la baiț, in condimente e de 15 ori mai buna decât imediat pusă pe grătar.
  Important e echilibrul intre uscat si umed. Aa si sa nu faci toxiinfecție după.

  Reply
 • May 6, 2019 at 12:58 pm
  Permalink

  Sosul si carnea e secretul. De cate ori mananc in oras ma simt rau.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *