Motociclistus cocalarus giratorius

Cel mai cocalar motociclist posibil e cel care o rupe giratoriu-n giratoriu. Ăla e. Mai cocalar decât ăsta este doar motociclistul cu manele pe motocicletă dar ăștia-s mai rari decât dragonii din Game of Thrones.

Nu sunt motociclist de mult, doar de nouă ani. 9, pentru cei care nu știu cu litere și preferă cifrele. În 2010 cel mai bun prieten al meu mi-a făcut cadou de ziua mea școala de pilot de motocicletă. Nu voiam, credeam că e ceva periculos, dar am făcut-o. Și mi-a plăcut.

2011 a fost anul în care, cu acel cel mai bun prieten al meu, am făcut turul României pe motociclete. 10.862 de kilometri am făcut pe motociclete în 40 de zile. Cam cât durează un parastas sau o pomenire sau ceva.

Am străbătut țara asta de la cap la coadă. Am văzut aproape tot ce era de văzut. Și chiar am văzut mai multe decât au văzut alții.

Eram puțini motocicliști atunci și erau relativ puțini cocalari în această categorie. A fost unul, țin minte, la o întâlnire moto, de ne-a dat pe toți pe spate.

Motocicletă nouă, țiplă. Mulți bani, mai mulți decât un BMW din 2016 cu volan pe dreapta. Da, atât de mulți. El, cocalarul, îmbrăcat doar în Vanucci de costa costumul cât motocicletele noastre la un loc, făcea show. Nu în fața scenei, doar așa, pentru noi, pulimea.

Turează pulică ăla motorul, să se audă peste tot, să acopere scena, să se uite toți motocicliștii la el. Ne uităm. Frumos motor. Scump, suntem invidioși. Aia e, nu ne ascundem după deget.

Termină pulică de turat după ce se adună toate pizdele în jurul lui (și feminine, și masculine), îl pune pe cric și sare de pe el. Atât că uită că are legat de motor cablul de airbag (da, există pentru motociclete). Și i se umflă costumul pe el și pică fix cu botul în balta din față. Da, am râs. Cu lacrimi.

Și așa ajungem la cocalarii motocicliști din giratoriu în giratoriu.

A dat căldura, au apărut motocicliștii pe șosele. Asta e bine, a început sezonul. Problema e că au apărut și cocalarii cu motoare. Ăia de le turează din giratoriu în giratoriu. Că atât pot. Iau o piți în spate, o duc de la giratoriu la giratoriu, schimbă casca pe următoarea piți, iar giratoriu – giratoriu și s-au scos.

Turezi la maxim janghina aia de Kawasaki Ninja din 1998 ca să vadă lumea că ai motocicletă și te simți zeu.

Atât că nu ești zeu. Ești un pic mai sus decât țiganul ăla cu decapotabilă cu volan pe dreapta, numere de Anglia și manele la maxim.

Ție doar manelele la maxim îți lipsesc. Pițipoanca o ai călare în spate, îți umezește șaua unei motociclete care n-a văzut cum e să ieși din oraș.

Dar ce mai contează, ești zeul giratoriilor.

5 thoughts on “Motociclistus cocalarus giratorius

 • March 25, 2019 at 11:28 am
  Permalink

  Imi aduc aminte de tine si de Robert. Ar trebui sa mai face o data turul 🙂

  Reply
 • March 25, 2019 at 2:11 pm
  Permalink

  Hai mah ca eu nu cred ca exista specia asta de care zici tu aici…. de naiba… poate astia tineri de 18-20 de ani ca in rest iti cam trebuie bani sa-ti permiti motor sau ma rog daca iei o janghina sh poate ca nu…

  Reply
 • April 5, 2019 at 7:23 am
  Permalink

  Dar de ce e puțin mai sus decât țiganul ăla cu decapotabilă cu volan pe dreapta?

  Reply
  • April 16, 2019 at 8:55 pm
   Permalink

   Pozitia in sa e mai sus :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *