Polițiștii au umor, dar câteodată mai au și omor…

Circulă pe Facebook un clip cu niște polițai care pun la pământ un tip desculț care nu prezenta nici un pericol. Omul pare că are probleme psihice, are mâinile ridicate, se vede clar în filmare că e în defensivă și nu vrea să atace.

Și apare un polițai cu burta peste pantaloni și ochelari de soare, genul ăla de scârbă cu care faci meme-uri. Și mai apare un viteaz care-l pune la pământ cu forța pe amărâtul ăla. Trei capete de cretă la un amărăștean cu mâinile ridicate care nu prezenta NICI UN PERICOL.

O fi făcut ăla ceva, n-o fi făcut, nu explică nimeni nimic și nici contextul nu-l spune cel care are pagina cu polițaii cu umor. În schimb e tare mândru pentru că ai săi colegi au dat dovadă că dețin o căpiță de mușchi și nici un gram de creier.

Cu altă ocazie, probabil, aș fi zis că e bine ce-au făcut. Dacă polițaiul zice să mergi cu el e bine să faci ce zice, că d-aia e polițai. Dar aici era clar că ăla n-are toată țigla pe casă. Caz în care chemi un negociator, nu-i pui genunchiul pe gât cu forța cât timp nu e violent.

Mai mult decât atât, zilele trecute circula pe Facebook un clip cu un gigi cu toporul în mână în fața porții și cu o turmă de polițai care-l filmau cu telefoanele din dotare. După care respectivul intră-n curte și capetele de cretă încep să se vaiete cum nu-i lasă legea să intre peste el. Unde era vitejia organelor în cazul ăla?

Sunt curios, dacă în locul amărâtului din imaginile de mai sus era o ceafă lată, tatuată și bronzată, la fel de viteze erau organele? La fel de prompt săreau la gâtul lui să-l pună la pământ sau îi apuca brusc diareea și se ascundeau, ca de obicei, în mașină și se prefăceau că nu văd?

Repet, nu zic că ăla e nevinovat pentru că nu știu contextul, doar s-aude una care zice că ăla a făcut circ. Pentru circ nu rupi în două un amărât, părerea mea. Îi dai o amendă și-l trimiți acasă dacă nu e violent.

Dar, vorba aia, dă-i prostului o uniformă și vezi cum iese șefia din el.

Puteți vedea clipul pe pagina de Facebook a polițailor care mustesc a umor doar când e în interesul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *